Εμείς

Δύσκολο. Η γραφή ενός κειμένου για κάτι που προέκυψε απο την μια στιγμή στην άλλη. Από ένα απόγευμα απέραντης ανίας και βαρεμάρας, που ο αέρας λυσομανούσε, και είχα κλειστεί σε ότι θεωρούσα δικό μου, στην συλλογή πληροφοριών, εύρεση ομάδας και χτίσιμο εν τέλει όλου αυτού. Ναι, ο νους έχει το χάρισμα να σε μεταφέρει όπου αυτός θέλει, με έναν τρόπο μαεστρικό.

Δημιουργήθηκε λοιπόν, η ανάγκη της έκφρασης. Το Enface. Ένα πάνω κάτω σε μια σελίδα, που όμως θα χωρούσε τα μικρά, καθημερινά μας ταξίδια.
Όχι, δεν ξέρω πως θα σε παρακινήσει να το ανακαλύψεις, ακολουθήσεις, αγαπήσεις. Πραγματικά δεν γνωρίζω τί θα μπορούσε να το κάνει μοναδικό. Δεν στήθηκε πάνω σε γραμμές και λογικές. Μιλάμε για ανθρώπους, που αποφάσισαν να γράφουν, αποτυπώνουν όσα αγαπούν. Για παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, βιβλία, προορισμούς, εικόνες. Για αυτούς που θεωρούμε ότι έχουν κάτι να πουν, πέρα των τετριμένων. Απλά.

Είναι αστείο και συνάμα λυπηρό, το γεγονός ότι με αρκετά από τα μέλη που ξεκινάμε το EnFace, δεν έχουμε καθίσει στο ίδιο τραπέζι, δεν έχουμε τσουγκρίσει τα ποτήρια μας, δεν έχουμε μιλήσει για τα δικά μας. Μας φέρνουν κοντά τα mail και τα μηνύματα. Χωράμε σε λίγες γραμμές, τον κόσμο μας. Δεν πειράζει. Έχουμε μέρες. Ζητάμε δρόμους.

” come together right now, over me ”

Σουμπάσης Γιώργος

 

Γιώργος Σουμπάσης

Γιώργος Σουμπάσης

Σχεδόν τριάντα.
Γεννήθηκε στην Φλώρινα.
Αγαπά τους ήχους, τα ταξίδια, τις γεύσεις.
Αγοράζει ακόμη βινύλια και ξένο τύπο.
Προσπάθησε κάποτε να μάθει κιθάρα και ντραμς.
Απέτυχε.
Ναι, κάποια μέρα θα ζήσει στο Παρίσι.

triatetarta

triatetarta

Υπάρχει μια γαλήνια αρμονία σε ένα ρυθμό μουσικό. Ταν τανταν, ταν τανταν.Τρία τέταρτα. Βαλς. Μουσική, χορός, τέχνη, τεχνική.
Υπάρχουν 45 λεπτά της ώρας σε δύο μόνο λέξεις.
“Τρία τέταρτα και έφτασα” λέει η Μαρία στον Βασίλη που έχουν ραντεβού στις επτά. Τρία τέταρτα που χωράν σε 20 χιλιόμετρα απόστασης, με μέτρια κίνηση στο δρόμο και τα τρία τέταρτα των φαναριών στο πράσινο λαμπάκι.
Μία διδακτική ώρα, θα σκεφτόταν ένας δάσκαλος. Ιδανικό μάκρος για βερμούδα, θα σκεφτόμουν εγώ.
750 γραμμάρια ο μανάβης, ο κρεοπώλης και ο αντίστοιχος πωλητής στο σούπερ μάρκετ.
Τρία τέταρτα για ένα πέρασμα από την υλική υπόσταση της καθημερινότητας στην άυλη υφή της υπέρτατης δημιουργίας του ανθρώπου, τη μουσική.

Γιάννης Χαραλαμπίδης

Φοιτητής, αγαπάει την μουσική και τον κινηματογράφο.
Forever ονειροπόλος.

Γιάννης Πορφυρόπουλος

Γιάννης Πορφυρόπουλος

αρχαιολόγος, φωτογράφος, ακροατής, θεατής, αναγνώστης, εραστής. established in 1981.

Κωνσταντίνος Μπόλας

Κωνσταντίνος Μπόλας

Απόστολος Βαρνάς

Απόστολος Βαρνάς

Εχω διατελέσει χωρίς χρονολογική και αξιολογική σειρά: προγραμματιστής/ραδιοφωνικός παραγωγός/μαθηματικός/δισκοαναβάτης/χαμάλης/δημοσιογράφος/ερευνητής

discotequa aesthetica

discotequa aesthetica

Ποιος : με φωναζαν δισκοθηκη απο τα μικρατα μου, τωρα η αισθητική...ε ειναι η αισθητική.
Που : στο παλιο ομορφο κεντρο της Αθηνας φυτρωσα, οι ριζες μου ομως απλνώνονται σε ανατολή και δύση.
Ποτε : η δεκαετια του 80, ηταν η τελευταια που τα παιδια μεγαλωσαν σαν παιδια!
Η μουσική : ολα τα συναισθηματα, οι σκεψεις, οι εικονες και οι αισθησεις μεσα απο νοτες και στιχους
Αγαπω : την αισθητική και την απλοτητα απο οπου κι αν προερχεται
Που θα με βρεις : στην πολη μου, στην πολη σου..στο πιο μικρο καφε ή σε καποια γωνια να στεκομαι με τις ωρες και να περιμενω τη στιγμη για να τραβηξω μια φωτογραφια.

Κοσμάς Ηλιάδης

Κοσμάς Ηλιάδης

H αγάπη θα μας κάνει πάλι κομμάτια.

Δήμητρα Σπυροπούλου

Δήμητρα Σπυροπούλου

Ταλαντεύεται ανάμεσα στήν χώρα του ποτέ και το σήμερα σχεδόν 33 χρόνια τώρα.Φωτογραφία είναι η μνήμη που φοβάται να χάσει και αποθηκεύει μέρα με την μέρα.Τον ελευθερό της χρόνο προσποιείται την τουρίστρια στην πόλη που γεννήθηκε.

Eυφροσύνη Παυλακούδη

Eυφροσύνη Παυλακούδη

Άθεη εκ πεποιθήσεως που επιζητεί την έκπληξη στα απλά και την πολυπλοκότητα στα απλουστευμένα, που θεωρεί πως η ηθική είναι η αδυναμία του εγκεφάλου όπως έλεγε και ο Ρεμπώ. Κατά τα άλλα, είναι Internet/Summer/Winter/Tequila addict, book lover, concert goer, σινεφίλ, με ιδιαίτερη αδυναμία στους David Cronenberg, David Lynch και Atom Egoyan, ενώ λατρεύει τα ταξίδια, τη φωτογραφία (κυρίως Bokeh, Black & White), την street και video art, τα χρώματα, τους τσιγγάνους, τη θάλασσα και γενικότερα το καινούργιο.

Αν την ρωτήσεις τι την χαρακτηρίζει είναι αυτό που οι φλεγματικοί Άγγλοι ορίζουν ως diversity. Πόσο μάλλον με τις μουσικές της επιλογές όπου electro, techno, new wave, synth pop, punk, trip-hop, κλασσική, ρεμπέτικo και όπερα (ποτέ οπερέτα, μπλιάχ) συνυπάρχουν ομοιόμορφα.

Αγαπημένες της φράσεις είναι:

(α) «Η αναποδιά έχει μια μονιμότητα πεισματική• αποτελεί όπως λέμε τον κανόνα. Όπου σημαίνει ότι αν καταφέρνουμε να ζούμε βέβαια, ζούμε από τις εξαιρέσεις. Προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτε, ακριβώς για να συμβεί επιτέλους κάτι, έξω και πάνω από τη χλεύη.»,

(β) «Οι προσωπικές σχέσεις διατηρούν την ισορροπία τους χάρη σε ορισμένο απόθεμα σιωπής, σοφής ασάφειας, ακοινώνητης εσωτερικότητας και συχνά ανεξήγητης φυγανθρωπιάς.»

και (γ) «A story should have a beginning, a middle, and an end... but not necessarily in that order.»,

ενώ συνηθίζει να λέει: «Είσαι καλά παιδάκι μου; Ο μόνος που μπορεί να με ελέγξει είναι ο εαυτός μου κι αυτός, όμως, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία».

Motto: This is my voice, my weapon of choice.

Ηλίας Δούλης

Ηλίας Δούλης

My name is Helias Doulis and I'm a 21-year-old Creative and Professional Writing and Film Studies student at the University of Wolverhampton. I started taking pictures almost three years ago, like a maniac. It was love at first sight, like it's always been with my poems, with the difference of being able to instantly express how I feel about a specific object, a landscape or a person at that particular time. I approach my photography with the same passion I approach my everyday life: the people and objects that surround me and the places I have been. I get inspired by the male body, the male psyche and everything that happens to refer to it by revealing its beauty to my eyes whether in a raw or a delicate way. I get inspired by those empty old buildings that look forgotten by people and time, but are still fighting for remembrance, like we all do. I am in love with the extreme depths that the underground can provide, with that tight feeling that bridges can give to my eyes, the feeling of uncertainty, ambiguity, and prolongation into time and space. Seeing everything with a cinematic vision, the vision of a photograph that has already been edited and filtered in my brain, it’s a game that I play with myself all day long. What I love about the art of editing is that it can transform a monotonic picture or a picture that seems to be lifeless, to a something that breathes, to a picture that contains an expression of time, feeling, and aesthetic.

Σόνια Θεοδωρίδου

Σόνια Θεοδωρίδου

Ζει στο Όσλο, αλλά αναπνέει Θεσσαλονίκη. Έχει ζήσει σε άλλες τέσσερις χώρες, Σερβία, Νορβηγία, Εσθονία, Ιταλία, και έχει επισκεφθεί άλλες τόσες. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2009, συμμετέχοντας σε διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας σε Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι και Λονδίνο. Της αρέσει να συλλαμβάνει με την κάμερά της τα ασύλληπτα. Αγαπημένο μότο, "Το μόνο εμπόδιο για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, είναι να έχεις κλειστά τα μάτια".

Μιχαέλα Ζερβίδου

Μιχαέλα Ζερβίδου

Η Μιχαέλα γεννήθηκε και μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη.
Αγάπησε από μικρή το χορό, τη μουσική, το ρυθμό.
Ταξιδεύει, παρατηρεί και επικοινωνεί με τους ανθρώπους μέσα από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητάς τους.
Αδυναμία της, να αποτυπώνει εικόνες μέσα της και να τις ντύνει με χρώματα και λέξεις.

Eisbär

Eisbär

Περιφέρεται στον παγωμένο, αρκτικό κύκλο των Grauzone ακούγοντας το αφρικάνικο ταμ-τάμ των Liquid Liquid.

Μαίρη Ιακωβίδη

Παναγιώτης Ντάικος

Ο Παναγιώτης Ντάϊκος (Panaoto) έχει σπουδάσει Λογιστική στο ΑΤΕΙ Πατρών και Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις και Διαφήμιση στο Mediterranean College. Βαθιά ρομαντικός, κυνηγός της ευτυχίας και καταναλωτικό ον. Του αρέσει να τραγουδάει δυνατά (αν και φάλτσος), να χορεύει και να χαζόγελάει. Δεν μπορεί να αντισταθεί στις μακαρονάδες και το cheesecake. Θα ήθελε να είναι χαρακτήρας σε ταινία του Woody Allen και να γνωρίσει την Λένα Πλάτωνος. Θα τον πετύχεις να βγάζει φωτογραφίες το φαγητό του, να φοράει χρωματιστές κάλτσες και να πίνει λικέρ μαστίχα. Αυτό τον καιρό παρακολουθεί κάποιο σεμινάριο.

Κατερίνα Πασπαλιάρη

Κατερίνα Πασπαλιάρη

Η Κατερίνα Πασπαλιάρη γεννήθηκε στο Μαρούσι το Σεπτέμβρη του 1988, μεγάλωσε στο Τολό με μία θάλασσα, τρία σκυλιά και πολλά εφηβικά ονειροπόλα γραπτά. Ερωτεύτηκε τη φωτογραφία το 2009 κάπου στο κέντρο της Αθήνας και έκανε την πρώτη της ραδιοφωνική εκπομπή το 2010 stream-άροντας στο offradio.gr.

Παντελής Μούσιος

Παντελής Μούσιος

Ζητιάνος της τέχνης.
Μουσικές,απ' το 1600 μέχρι σήμερα.

Έλενα Χαραλαμπίδου

Έλενα Χαραλαμπίδου

Γεννήθηκε αρχές Νοέμβρη, αρχές '90. Θεσσαλονικιά με ιδιαίτερη αγάπη για το κέντρο της πόλης. Εκεί όπου καθημερινά ανακαλύπτει νέα μέρη για καφέ, ποτό ή φαγητό ή τριγυρνά στα αγαπημένα στέκια. Είναι κλισέ, αλλά έχει αδυναμία στα ταξίδια και ο στόχος της είναι κάθε φορά που επιστρέφει, να υπάρχει το επόμενο κανονισμένο ταξίδι. Δεν πιστεύει στις μεγάλες αγάπες αλλά αν πίστευε θα έγραφε "Ε+Θ = L.F.E". Όχι το Θ δε σημαίνει ούτε Θανάσης ούτε Θρασύβουλος, αλλά Θέατρο. Η σχέση τους ξεκίνησε πριν 3 χρόνια. Με τα πάνω και τα κάτω της, η σχέση αυτή πλέον έχει γινει κομμάτι της καθημερινότητάς της, συμπαρασέρνοντας γνωστούς και φίλους. Δεν έχει φύγει ποτέ από παράσταση, όσο κι αν το έχει θελήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Σ'έναν ιδανικό κόσμο συνδυάζει ταξίδια με θέατρο και πίνει καφέ σε πολύβουες πλατείες

Άρης Αλεξιου

Άρης Αλεξιου

Γεννήθηκα στην Aθήνα στα τέλη του 1981, και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Πολύ αγάπη για τη μουσική η αιτία, κι ένα αστείο ήταν η αφορμή, για το ξεκίνημα των ραδιοφωνικών εκπομπών μου, στις αρχές των 00's, στο καλύτερο ραδιόφωνο αυτού του πλανήτη, το Ρόδον FM, στις Σέρρες.

Το κάλεσμα της μητέρας - πατρίδας το 2007 συν δύο χρόνια αγρανάπαυση με πολλές αλλαγές με φέρνουν στο 2010 πλέον, να αναζητώ εκ νέου ραδιοφωνική στέγη. Στη θεσσαλονίκη και στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, υpnloud.gr το 2011, βρίσκω μια αξιόλογη προσπάθεια, με παιδιά που έχουν όρεξη για καινούρια πράγματα.

Αυτή την εποχή θα με βρείς στη διαδικτυακή συχότητα του http://radionw.gr, όπου κάθε Τετάρτη βράδυ στις δέκα, επαναχρωματίζω την πόλη με μουσική. Κάποιοι λένε πως θα με βρεις και σε κάποιο μπαρ της πόλης να λιώνω την τελευταία δουλειά των Daft Punk.

So we meet again..

MrJohnSarlis

MrJohnSarlis

Creative & Art Director. Cinema, Design, Magazines, Twitter, Instagram, Style, Arts, Photography, Details. 40. More than surreal sometimes... "God Is In The Details"

Πάνος Λυρης

Πάνος Λυρης

Ο Πάνος σπούδασε φωτογραφία στο Τ.Ε.Ι Αθηνών.
Από τον προηγούμενο αιώνα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Γιάννης Κοροβέσης

Γιάννης Κοροβέσης

Ο Γιάννης Κοροβέσης νομίζω πως μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ο απόλυτα αναποφάσιστος. Μπάρμαν, εισηγητής στο ΙΕΚ Le Monde, ιδιοκτήτης του Bitterbooze.com, συλλέκτης κάκτων και ορχιδέων, θα ήθελε να αλλάζει επαγγελματική καριέρα, χόμπι και σπίτι το πολύ ανά πενταετία. Αν δεν ήταν αυτά που είναι, που δεν ξέρει ακριβώς ποια είναι, θα ήθελε να είναι ο Λούκι Λουκ ή οι Μόντι Πάιθον ή ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν αγαπά όλο τον κόσμο και μισεί τον εαυτό του ή το αντίθετο.

Γιώργος Μακράκης

Γιώργος Μακράκης

Ο Γιώργος Μακράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά την παραμονή του στην Αθήνα και την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε ως γραφίστας. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιστρέψει στην Κρήτη όπου διατηρεί το δικό του δημιουργικό γραφείο aplha2 graphic design. Πέρα από τη γραφιστική, αγαπά πολύ την φωτογραφία. Στο instagram έχει κολλήσει με τους ήρωες τις παιδικής μας ηλικίας.

Γεράσιμος Παπαλάμπρου

Γεράσιμος Παπαλάμπρου

Eleana Linenwood

Eleana Linenwood

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας στις αρχές της δεκαετίας του '80. Η μουσική την απασχολούσε πάντα αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο άρχισε να την βλέπει το 2010, όταν συνάντησε την Ελένη και δημιούργησαν τις Teardrops. Φιλόμουση,φιλάρεσκη και φιλοχρήματη. Έτσι χαρακτηρίζει τον εαυτό της και κάπως έτσι εξηγείται πώς ένα απλό χόμπυ μετατράπηκε σε full-time job.
Η Miss Linenwood όπως θέλει να την αποκαλούν καθώς κάνει και σόλο καριέρα, είναι dj. Ήταν και τραπεζικός αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

James Enox

James Enox

X

Yannis Drizis

Fotini Simou

Ανδρέας Αναγνωστόπουλος